Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Při odstřelu lodi zemřel přihlížející, policie případ vyšetří
 
      Devětačtyřicetiletý muž dnes utrpěl smrtelné zranění, když v děčínské čtvrti Boletice přihlížel odstřelu lodi, jež bez kontroly plula po Labi. Do hrudníku ho zasáhla železná střepina.

 
Ministr vnitra Stanislav Gross novinářům řekl, že policie prověří, zda někdo nepochybil. Smrt si muž podle přednosty Okresního úřadu v Děčíně Jiřího Benedikta zavinil sám, neboť neuposlechl výzev policie, aby se vzdálil. Zemřel na místě.

Jde o jedenáctou oběť záplav. Gross nemůže jednoznačně říct, že chyba nebyla na straně policie. Potvrdil ale, že policie obyvatele vyzývala, aby opustili ohrožený prostor. "Práce pokračují dál, záchranáři mají mou podporu," dodal ministr. Na nebezpečná místa by lidé neměli vůbec chodit. Musejí si uvědomit, že je jejich život ohrožen, poznamenal. Dokud krizové štáby nezruší zakázané zóny nebo neumožní individuální vstup, policie proti neukázněným lidem zasáhne i fyzicky, upozornil Gross.

Poškozená nákladní loď s 600 tun semene řepky plula bez kontroly po Labi směrem k německým hranicím. Původně kotvila s dalšími třemi v Těchlovicích na Děčínsku. Patřily k pěti plavidlům, která se dnes ráno utrhla v Krásném Březně na Ústecku

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>