Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Námořní festival Divadla bratří Formanů bude od 6. do 15. září
 
      Od 6. do 15. září se na palubě lodi Tajemství kotvící pod Štefánikovým mostem v Praze uskuteční první námořní festival Divadla bratří Formanů.

 
Podle mluvčí společnosti Blanky Borůvkové ho zahájí představení Barokní opera. "Závěrečnou produkcí bude vystoupení herců z pražského Divadla v Dlouhé, které bylo během povodní zcela zatopeno," řekla dnes Borůvková ČTK.

Podle ní záplavy několikrát oddálily zahájení této přehlídky, v jejímž průběhu se vedle pořádajícího souboru pod vlajkou městské části Praha 6 představí i jeho kamarádi a přátelé. Budou mezi nimi například soubory Buchty a loutky, Studio dell'arte z Českých Budějovic, plzeňská kapela Mediterian, absolventky pražského Duncan centra, mimové Števo Capko a Bilbo Reidinger, Tam Tam Orchestra z Prahy a dánské hudební duo Bassanova.

Loď Tajemství, která povodně bez úhony přečkala ve smíchovském přístavu, vznikla v rámci projektu Praha - Evropské město kultury roku 2000 rekonstrukcí velkého nákladního člunu. Je 70 metrů dlouhá a deset metrů široká. Kdysi vozila až 1250 tun uhlí či písku a dnes pojme kromě divadelního zázemí a dvacetičlenné posádky 170 diváků. Současná úprava umožňuje, aby mohla plout i v pobřežních vodách na moři. Radní z Prahy 6 loni začátkem června rozhodli, že od plavební společnosti člun za dva milióny korun odkoupí a bratrům Formanovým ho pronajmou za symbolickou korunu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>