Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Cameron přiveze do Cannes film o Titaniku, tentokrát dokumentární
 
      Pět let poté, co si velkofilm Titanic odvezl z Hollywoodu 11 Oscarů, představí jeho režisér James Cameron svůj další snímek o tomto proslulém parníku.

 
Tentokrát ale půjde o film dokumentární, který za pomoci trojrozměrné technologie IMAX 3D zavede diváky do útrob vraku luxusní lodi, jež se potopila při své první a poslední plavbě v dubnu 1912. Cameron představí svůj "Titanic číslo dvě" 17. května mimo soutěž na filmovém festivalu v jihofrancouzském Cannes. Diváci, vybaveni speciálními brýlemi, budou moci vůbec poprvé navštívit všechny sály lodi, které se dochovaly ve vraku spočívajícím více než čtyři kilometry pod hladinou severního Atlantiku.

Hodinový dokument pod názvem The Ghosts of Abyss (Duchové hlubiny) byl natočen za pomoci nejmodernější techniky, která byla schopná pracovat i ve velkých hloubkách. Do útrob Titaniku se budou moci diváci dostat díky dvěma malým robotům vybaveným kamerami, které zkonstruoval režisérův bratr Mike Cameron. Kamery zde zachytily nejen pozoruhodné interiéry, ale i poslední doklady o životě zhruba 1500 obětí potopení Titaniku. V Cameronově dokumentu o nejslavnějším vraku na světě je možné vidět například záběry opuštěných klobouků, nádobí či oblečení.

Při natáčení Oscary ověnčeného filmu se Cameron inspiroval plány slavné lodi, interiéry však byly vytvořeny podle mladšího bratra Titaniku, parníku Olympic. "Byly mezi nimi však určité rozdíly, takže teprve teď víme, jak Titanic skutečně vypadal," uvedl kanadský režisér.

CTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>