Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Kde kotví velké jachty
 
      15. října - Ve dnech 29. října ? 6. listopadu 2005 proběhne na výstavišti a v přístavu Hamburku 43. ročník výstavy lodí Hanseboot. Každý rok přibývá návštěvníků, kteří se chtějí podívat do hamburského přístavu v době konání Mezinárodní výstavy lodí Hanseboot.

 
Mají proto hned několik důvodů : buď je láká možnost prohlédnout si plachetnice a motorové jachty přímo v akci nebo touží po romantické atmosféře přístavu na Labi, jež se nachází v srdci Hamburku či si objednali zkušební projížďku na závodní lodi. Někteří do přístavu vyrazí, aby si prohlédli všechny součásti Mezinárodní výstavy lodí Hanseboot a taky omrkli světoznámý komplex skladištních budov Speicherstadt i novou přístavní čtvrť Hafencity.

Zájemci by si neměli nechat ujít prohlídku některých zvláště velkých jachet, které budou kotvit v Hamburku během 46. mezinárodní výstavy lodí Hanseboot v době od 29. října do 6. listopadu. V atraktivní výstavní maríně je místo pro 70 lodí a to i pro jachty o délce 50m s ponorem 4m. Na výstavě budou mít premiéru nové modely lodí různých značek a pro vážné zájemce je tu vždy příležitost se na vyhlédnuté lodi projet

Až 30 000 návštěvníků výstavy lodí si každoročně prohlédne lodě a jachty kotvící v hamburském přístavu. Cena vstupenky na výstavu Hanseboot zahrnuje i kyvadlovou dopravu mezi výstavištěm a přístavem, takže je snadné zhlédnou obě výstavy během jednoho dne. Cesta do přístavu trvá jen něco přes deset minut a návštěvníkům, kteří nejsou v Hamburku doma, umožňuje navíc malou prohlídku města. Samotná výstavní marína má krásnou polohu, nachází se přímo v centru hamburského přístavu, kam každoročně zavítá několik set tisíc turistů.
























Kyvadlová doprava spojuje každých 15 minut prostory výstaviště (zastávka je u pavilonu 11) s přístavem v Baumwallu a také zastavuje u několikapodlažního parkoviště Rodingsmarkt, kde jsou pro návštěvníky výstavy vyhrazena parkovací místa. Další příležitost k parkování je v maríně a také v krytých parkovištích postavených přímo na molu. Do přístavu se dostanete i linkou metra č. 3, pokud vystoupíte na stanici Baumwall, nebo linkami nadzemní dráhy (S-Bahn) č. 1 a č. 3 do stanice Landungsbrucken.

Výstava je přístupná pro veřejnost denně od 10. do 18. hodin, ve středu 2. listopadu od 10. do 20. hodin. Denní vstupenka stojí 11 EUR, skupiny od 12ti osob zaplatí 9 EUR na osobu.

www.hamburg-messe.de

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>