Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V Praze začne jezdit další přívoz přes Vltavu
 
      9. července - V Praze začne v polovině července jezdit další přívoz přes Vltavu. Spojí Smíchov s Podolím, přívoz bude zařazen do městské hromadné dopravy, budou tam platit obvyklé jízdenky. Jedna cesta přijde na 20 korun.

 
Přívoz bude jezdit mezi půjčovnou lodí na Zlíchově a Veslařským ostrovem, kde bude nástupiště u lávky na Podolské nábřeží. Provoz bude slavnostně zahájen 17. července odpoledne, bude přívoz jezdit každý den od 06:00 do 22:00. Pravidelné plavby budou každou hodinu, mezitím podle zájmu.

Očekává se, že zájem lidí o novou službu bude značný. Ráno a odpoledne by mohli přívoz využívat lidé, kteří cestují do práce. Nejbližší spojení hromadnou dopravou je přes Barrandovský most autobusem nebo přes centrum přes Palackého most.Přívoz přivítají i cyklisté, stezky jsou na obou březích. O víkendech a ve všední dny odpoledne by mohli přívoz za příznivého počasí využívat návštěvníci Žlutých lázní. Další skupinou zákazníků jsou lidé, kteří jezdí ze smíchovské strany do bazénu v Podolí.

Už třetím rokem jezdí přívoz mezi Sedlcí v Praze 6 a Zámky v osmé městské části. O rok později zahájil provoz přívoz, který spojil Podbabu v šesté městské části s Podhořím v Troji. Oba přívozy už v minulosti fungovaly, ale zanikly. Přívoz Sedlec - Zámky byl dokonce pravděpodobně posledním provozovaným přívozem ve městě. Skončil začátkem 90. let.

Jiný přívoz, ale pro turisty za patřičnou cenu, jezdí u Karlova mostu. Pouze obyvatelé Prahy 1 jej mohou v určitých hodinách využít zdarma.
Blízko Prahy jsou v provozu tři přívozy. Fungují v Klecanech, ve Vraném nad Vltavou a v Černošicích-Mokropsech na Berounce.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>