Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Anketa Jachtař roku 2009:
 
       Osmadvacetiletá Veronika Fenclová poprvé v kariéře triumfovala v anketě o nejlepšího jachtaře roku.

 
Závodnice v lodní třídě Laser Radial sesadila z pomyslného trůnu plzeňského Davida Křížka, který ovládl předchozí dva ročníky.

Fenclová prožila velmi úspěšnou sezonu. Vedle dvou titulů na republikovém šampionátu zazářila i v závodech Světového poháru, v nichž vybojovala jedno druhé a dvě třetí místa. V celkovém hodnocení seriálu obsadila čtvrtou pozici. "S loňskou sezonou jsem byla maximálně spokojená. Věřím, že letos se mi bude dařit stejně dobře," uvedla osmadvacetiletá jachtařka na dnešním slavnostním vyhlášení ankety v Praze.

Fenclové, která v roce 2007 ukončila spolupráci s Lenkou Šmídovou ve dvouposádkové třídě 470,start do nové sezony vyšel. O víkendu skončila na regatě v americkém Miami těsně pod stupni vítězů na čtvrté příčce.

K vítězství v anketě jí pomohlo i to, že v uplynulém roce nezávodili Křížek ani Lenka Šmídová, kteří ovládli posledních devět ročníků ankety. Stříbrná medailistka z olympiády v Aténách 2004 ve třídě Evropa porodila dceru Viktorii a Křížek chystal svůj nový projekt.






Tradiční anketu potkaly drobné změny při vyhlašování jednotlivých kategorií. Místo nejúspěšnějších závodníků v okruhovém a námořním jachtingu volili delegáti výroční konference ČSJ nejlepšího muže a ženu uplynulé sezony. Cenu si odnesli zkušený reprezentant ve třídě Finn Michael Maier a absolutní vítězka ankety Fenclová. Juniorům vládl Viktor Teplý s Markétou Audyovou.



Anketa Jachtař roku 2009:

Hlavní kategorie: 1. Fenclová 130 bodů.

Muži: 1. Maier 83, 2. Vika 47, 3. Hájek a Kubový-Čáp 45.

Ženy: 1. Fenclová 130, 2. Audyová 65, 3. Kořanová 45.

Junioři: 1. Teplý 108, 2. Vika 98, 3. Audy 32.

Juniorky: 1. Audyová 114, 2. Kořanová-Tkadlecová 78, 3. Šmídová 24.

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>