Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Marína Punat v sobotu vyhořela
 
      V sobotu 22.12.2012 v 05,30 ráno vzplál v marině Punat velký požár, který postupně zachvátil na 20 lodí. Škoda, která přitom vznikla, se odahuje minimálně na 2 miliony EUR.

 
Událost téměř v zápětí vyvolala spekulace ohledně úmyslného založení v souvislosti s nastalou daňovou problematikou. Požár vznikl na molu D3 cca v 05,30 ráno a po půl hodině byly slyšet silné výbuchy. Zasažené lodě však nebyly ve vodě nýbrž na suchu.

Yasin Buweden, spolupracovník Sea-Help, který přímo v Punat bydlí, ještě těžko skrývá úlek. "Kolem šesté ráno mě vzbudila silná exploze a hned potom telefonát, že v maríně hoří. Když jsem se dostal na místo, hořelo už asi 15 lodí a požár dál rozdmýchávala právě vanoucí silná bora.
Většímu rozšíření požáru zabránila podle všeho jen rychlá reakce personálu maríny, který spolu s místními požárníky proti hrozícímu nebezpečí účinně zasáhl.

Příčina požáru je zatím neznámá. Odhaduje se, že jej mohl způsobit zkrat na baterii nebo poškozené teplovzdušné topné těleso, protože v té době na lodích nocovalo mnoho lidí. Okolo 09,20 byl požár uhašen. Přesné příčiny požáru budou určeny v nejbližších dnech.

Další informace a exkluzivní fotografie z místa najdete na webu Sea-Help, (www.sea-help.eu) jehož řídící centrála pro celou oblast Jadranu sídlí právě v Punat. Ta však právě jako zásahová loď Sea-Help zasažena nebyla. Šéf Sea-Help, Wolfgang Dauser k tomu dodává: "Naše práce může tedy naštěstí pokračovat dál bez omezení."

sea-help.eu

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>