Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chorvatsko: Crew listy odpadnou od Nového roku
 
      Mezi majiteli lodí, které kotví v Chorvatsku, se od vstupu země do EU rychle šíří nejistota ohledně předpisů a jejich změn. Abychom věc trochu objasnili, spojili jsme se s příslušným ministerstvem, které jsme oficiálně jakožto SeaHelp požádali o informace.

 
Podle sdělení Ministerstva dopravy, jsou aktuálně zatím platné stále stejné, tzn. původní zákony. Ty však budou nejpozději od 1.1.2014 nahrazeny zákony novými. A jaké nejdůležitější změny mají dotyčné novely zákonů přinést? Snad nejdůležitějšími změnami jsou odstranění Crew listů (seznamu posádky) a Vinjety ve formě samolepky. Majitelé lodí i nadále ale budou stejně muset zaplatit určitý poplatek, o jeho výši ale zatím není nic známo.
Další důležitou změnou je uvolnění předpisů při půjčování lodí. Majitelé je nyní budou moci půjčit svým přátelům nebo rodině na základě notářsky ověřené písemné plné moci, která bude muset být v chorvatštině. Plnou moc bude třeba mít stále s sebou na palubě.
Tyto změny budou však platné až od 1.1.2014. Do té doby platí dosavadní pravidla bez ohledu na vstup země do EU a rovněž bez ohledu na vlajku lodě.

SeaHelp

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>