Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Boot und Fun Berlin
 
      Na konci listopadu se již několikátý rok po sobě koná v Berlíně zajímavá výstava s názvem Boat und Fun. Jak název vypovídá, pořadatelé pojali výstavu jako obecnou přehlídku lodních a vodních aktivit.

 
Německo, jakožto země bohatá na vodní cesty, má v tomto směru samozřejmě také velmi širokou základnu mezi loďaři a tak se příležitosti chopili prodejci lodí a charterové kanceláře, agentury všeho druhu a zaplnili celkem 11 hal svým zbožím. Na takové výstavě ovšem nesměl chybět ani přední poskytovatel asistenčních služeb v Evropě, SeaHelp, který se v poslední sezóně etabloval i na německém pobřeží Baltu. Vzhledem k tomu, že berlínská výstava patří mezi vyhledávané cíle také českých loďařů a zájmy SeaHelp v zemích Východní Evropy zastupuje již 4. rokem naše společnost, měl jsem možnost být na výstavě osobněpo celou dobu přítomen.



V porovnání s největší evropskou výstavou, pořádanou rovněž v Německu, ale v Severním Porýní-Westfálsku, tedy Düsseldorfu, je ta berlínská samozřejmě o poznání menší, avšak díky geografické poloze Berlína je pro české návštěvníky poněkud přístupnější. Tento předpoklad se také ukázal, alespoň na stánku SeaHelp jako správný. Je jen škoda, že díky nešťastné shodě termínů se zároveň v Praze konala výstava Boat Expo, která tímto byla jistě ochuzena.



Na výstavě bylo jako obvykle k vidění mnoho zajímavých objektů, mě však zaujala nová plachetnice Varianta 37. Loď jsem měl možnost důkladně prohlédnout a domnívám se, že jde o opravdu zajímavou variantu pro ty jachtaře, kteří dávají přednost výkonu pod plachtami před nazdobeným interiérem. Loď je vybavena vším potřebným, zpracování je na velmi dobré úrovni, kompromisy je třeba udělat pouze, jak už bylo řečeno u vybavení interiéru, některých konstrukčních detailů a u nejlevnější verze která je k dostání už za cenu pod 90.000,-? je potřeba udělat kompromis i u palubního vybavení. Přesto se jedná o zajímavou plachetnici za zajímavé peníze. Této lodi proto věnujeme ve fotoreportáži zvláštní pozornost.



Vás, kteří jste na výstavě v Berlíně z jakýchkoli důvodů nebyli, zveme tedy k návštěvě virtuální formou prohlídky fotoreportáže.

Více o SeaHelp

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>