Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Předsezónní čištění nádrží lodí na Jadranu
 
      Jako každoročně, i letos na jaře vyjedou specialisté z partnerské firmy MFT Mikrofiltertechnik na Jadran, aby vyřídili objednávky čištění nádrží.

 
Svou pouť začínají 26.4. v severní Itálii a pokračují dále přes Slovinsko, Istrii, Krk až do Splitu. Členové SeaHelp mohou využít výhody 10% slevy.

Christian Burmester z firmy MFT Mikrofiltertechnik k tomu uvádí: Od doby, kdy Chorvatsko vstoupilo do EU a začalo do nafty přimíchávat biosložky, lidé zjistili, že je třeba nádrže čistit. Z toho důvodu máme každoročně mnoho objednávek od majitelů jejichž lodě kotví v Chorvatsku. Radí tento problém rozhodně nepodceňovat. Je potřeba se nejlépe informovat, zda kontrola konkrétní nádrže je potřeba, resp. vůbec možná.

Členové SeaHelp mohou kontrolu nádrže objednávat buď přes kancelář nebo přímo. Jednotná cena kontroly je 90,-? mínus 10% slevy. Případné čištění nádrže je pak kalkulováno v závislosti na pracnosti v každém konkrétním případě a i zde členové obdrží samozřejmě desetiprocentní slevu. V tomto případě je však cena už tak zvýhodněna tím, že se o cestovní náklady dělíte s ostatními zájemci o testování, resp. čištění.

O tom, že "hygienu" palivových nádrží je potřeba nepodceňovat hovoří SeaHelp již několik let. Při jedné z takovýchto předsezónních akcí v maríně Olive Island byly zjištěny bakterie u celých 80% testovaných lodních nádrží. Ty pak musely být preventivně vyčištěny, aby se zabránilo případné poruše motoru způsobené ucpáním filtrů. Obecně doporučujeme věnovat palivovým nádržím náležitou pozornost.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>