Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp informuje: předpisy pro cestu do Chorvatska.
 
      Mnoho majitelů má logicky starost o své lodě dotazuje se nás, jak je to s případným přechodem hranic do Chorvatska. Abychom byli schopni správně odpovědět, zeptali jsme se přímo na příslušném ministerstvu.

 
Vzhledem k tomu, že v současné době se již někteří majitelé lodí nechali proti Coronaviru očkovat, visí ve vzduchu otázky, zejména je-li v tomto případě nutná karanténa. Dále je v této souvislosti nejasno ohledně imunity získané po prodělaném onemocnění.

K těmto dotazům nám chorvatské ministerstvo vnitra sdělilo následující: "Očkování proti Covid 19 v této věci není rozhodující" a uvedlo naopak: "pro vyhnutí se karanténě je zapotřebí potvrzení od lékaře o prodělaném onemocnění Covid 19, z něhož se osoba, v jejíž prospěch bylo takové potvrzení vydáno, zotavila v posledních třech měsících". Veškeré podrobnosti k této problematice jsou dále uvedeny na stránkách chorvatského ministerstva vnitra také v anglickém jazyce.

V každém případě platí, že na hranicích má konečné slovo pohraničník. Podle našich zkušeností pohraniční policie nezná vždy dokonale všechny ministerské předpisy, a tak se může snadno stát, že i přes lékařské potvrzení budete nuceni podstoupit PCR-test. Vzhledem k těmto důvodům doporučuje SeaHelp před cestou pořídit alespoň úřední překlad lékařského dokumentu, který může situaci na hranici usnadnit.

SeaHelp.eu

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>