Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na Kornatech řádí Kotvožrout!
 
      
Naše redakce má šokující poznatky o tom, že některé posádky českých charterových jachet se letos setkaly s doposud neznámým živočišným druhem žijícím nejspíš zatím pouze v hlubinách Jadranského moře.

 
Živočich, jenž si svoje jméno u českých posádek vysloužil podle své oblíbené lahůdky ? lodní kotvy - se podle všeho vyskytuje především ve středním Jadranu. Celou záležitostí se ihned po nahlášení objevu začala zabývat celá řada institucí včetně vědeckých kapacit, jenž jej prohlásily za chráněného a přislíbily poskytnout co nejdříve podrobné informace o novém živočišném druhu a jeho druhovém zařazení. Podle našich informací se ovšem oficiální výzkumy míjejí výsledkem, protože Kotvožrouta se zatím nikomu nepodařilo odchytit. Každým dnem očekáváme nové informace od pracovníků Monackého podmořského institutu, kteří naší redakci pověřili informováním veřejnosti v Čechách.
Kotvožrout v akci
Redakce Réčka má však k dispozici jedinečnou detailní fotografii tohoto zvláštního mořského živočicha, kterou se povedlo pořídit právě v momentě, kdy Kotvožrout pořádal kotvu redakční lodě na kotvišti na ostrově Lavsa. Podle výzkumů se jedná zřejmě o samičku.
Z výpovědí kapitánů českých lodí které se zúčastnily právě skončivší ČNR, je možno usuzovat, že se Kotvožrout nevyhýbá ani hustě obydleným oblastem středního Jadranu.
Výzva!
Vyzýváme všechny posádky, které se při svých plavbách setkaly s Kotvožroutem, případně dokonce přišly o kotvu(y), aby se o své poznatky podělily s ostatními a tím přispěly k bezpečnosti námořní plavby na Jadranu. Naše redakce rovněž uvítá jakékoliv informace a fotografie, případně nákresy a postřehy o tomto vzácném živočichovi.

re

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>