Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Rychetský vyzval Kužvarta a Schlinga ke schůzce o skútrech
 
      Místopředseda vlády Pavel Rychetský vyzval ministry dopravy a spojů Jaromíra Schlinga a životního prostředí Miloše Kužvarta k okamžité schůzce ohledně vyhlášky o zákazu plavby skútrů a motorových lodí po Slapech a Orlíku.

 
Rozhodl se zavolat si ministry potom, co dnes Schling na tiskové konferenci uvedl, že zákaz od 15. června platit nemůže. Schling tvrdí, že podle Kužvartova návrhu vyhlášky by se vztahoval téměř na všech druhy plavidel, což by poškodilo hospodářství země.

?Protože je Kužvart v zahraničí, počítá vicepremiér s tím, že se oba ministři dostaví v úterý," řekla ČTK Rychetského tajemnice Jana Muchová. O sporné vyhlášce již dvakrát jednala vláda, přičemž vždy podpořila Kužvartovo znění předpisu. "Jestliže opět vzniklo nedorozumění, nepovažuje to vicepremiér za důvod, proč by do 15. června neměla vyjít," tlumočila Muchová názor Rychetského.

Konflikt má podle vicepremiéra dvě řešení, buď o věci bude opět jednat kabinet, nebo bude vyřešen prostřednictvím expertního rozporovacího řízení s jeho dohledem. Spor tkví v odkazu jedné věty vyhlášky na přílohu předpisu. Zatímco Kužvartův úřad odkazuje na vody uvedené v příloze, Schlingův vztahuje odkaz na plavidla v téže příloze. Ta vyjmenovává všechny druhy lodí vyjma plavidel pro osobní dopravu. Ačkoli podle názoru Kužvartovy náměstkyně Evy Tylové lze vyhlášku upravit během krátké doby, Schling nepředpokládá, že by se to stihlo do 15. června. "Stoprocentně nevyjde," konstatoval s tím, že je to vina ministerstva životního prostředí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>