Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Kvůli plotu nemohou bratři Pátí vozit turisty po přehradě
 
      Bratrům Pátým, kteří vozí turisty loděmi po Vranovské přehradě na Znojemsku, v jejich činnosti ode dneška brání nový plot a odstraněné přístupové schodiště.

 
"Pátí využívali jako kotviště místo, které k tomu není podle územního plánu určeno," řekl ČTK Ladislav Křikava ze společnosti, která má pozemky v nájmu a provozuje kemp. Křikava tvrdí, že jen rozvíjí své podnikatelské aktivity. Pátí chtějí dočasně plavbu přerušit.

Podle Petra Pátého dělníci zatarasili všechny přístupové cesty k přístavišti a odstranili i schody k vodě. "Přitom ty schody tam byly třicet let. Navíc to naruší bezpečnost plavců, kteří se nemohou zvláště při vyšší hladině dostat bezpečně z vody," tvrdí Pátý. Nad bývalým kotvištěm chce společnost zřídit zahradní restauraci. Policisté šetří, zda společnost při odstranění schodiště neporušila zákon. Tři menší vyhlídkové lodě Znojemské plavební společnosti bratrů Pátých vypluly na hladinu Vranovské přehrady v květnu. Do každého z elektrických plavidel s názvy Shark, Dyje a Želetavka se vejde asi 20 turistů.

Kolesový parník Znojmo pro 80 lidí nemůže vyplout kvůli nejasnostem s vyhláškou o provozu lodí se spalovacími motory. Turisté si mohli vybrat hodinovou projížďku do Lančovské zátoky i celodenní vyjížďku spojenou s návštěvou hradů Bítov a Cornštejn a Novákovy skály. Provozovatele kempu kritizují i místní chataři za to, že vybírají vstupné na Vranovskou pláž. Společnost se brání tím, že musí získat zpět aspoň část investic, které vynaložila na koupi či pronájem pozemků a jejich údržbu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>