Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Pokus o obeplutí Anglie nonstop- ojedinělý čin ryze české posádky
 
      Praha 13. dubna - Tým YACHTCHARTER složený ze zkušených jachtařů se pod vedením Jiřího Zindulky pokusí obeplout nonstop Anglii v termínu 12.4.-29.4.08.

 
Jiří Zindulka - gsm: 603 846 464, 737 001 631, e-mail: zindulka@yachtcharter.cz
Radim Pařízek - gsm: 602 554 905

Popluje se na katamaránu Alfresca 43 a začátek plavby je v Belgii. Plavbu můžete sledovat na stránkách :
http://www.yachtcharter.cz/anglienonstop/ , kde od soboty uvidíte trasu plavby, fotky a texty s komentářem k jednotlivým událostem, aktuální počasí a mnohé další. Můžete sledovat dobrodružství naší posádky, která se pokusí obeplout Anglii bez jediné zastávky.












Složení posádky:
kapitán: Jiří Zindulka
Jan Hradecký
Martin Liška
Jiří Moninec
Radim Pařízek
Vilém Rudolf
Tomáš Rys
Miroslav Šimurda
Vladimír Šraier
Stathis Zervas

Popis lodi:
Katamarán Alfresco 43 je poměrně lehký dřevolaminátový turistický katamarán, který dokáže plout velmi svižně. Délka 13m, šířka 8m, ponor 1,6m, plocha plachet 92m2














Moře kolem Anglie jsou navigačně nejnáročnějším evropským jachtařským revírem. O úspěchu plavby rozhodne především přízeň počasí a bezchybná navigace. Plavba v oblasti Severního moře, plného mělčin, ropných plošin, silných proudů a nebezpečného vlnění bude klást vysoké požadavky na souhru celé posádky. Ale ani další úseky plavby nejsou jednoduché. Úžina mezi Orknejemi a Skotskem obvykle bývá tou největší zkouškou pro správné načasování průjezdu s ohledem na silné přílivové proudy, které tu dosahují rychlosti až 6 uzlů. Dalším oříškem je Irské moře mezi Anglií a Irskem a samozřejmě kanál La Manche v závěrečné části plavby.












Držte nám palce, ať nám přeje počasí a vše na lodi včetně posádky pořádně drží.

Ing. Jiří Zindulka

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>