Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Loď Mír opět nevyjede na přehradu, na její opravy nejsou peníze
 
      Mír, jedna ze sedmi lodí brněnského dopravního podniku, čeká už deset let na opravu. V sobotu začnou plavidla po zimní přestávce opět brázdit vody Brněnské přehrady.

 
Mír je však ve špatném technickém stavu, a tak se na hladině neobjeví, řekl ČTK provozní ředitel podniku Jiří Valníček. Oprava lodi přijde zhruba na tři milióny korun. Po téměř dvacetikilometrové trase se ročně sveze přes 150.000 turistů. Současných šest lodí podle Valníčka dostačuje k přepravě rekreantů. Dopraváci by ale rádi viděli Mír opět na vodě, na opravy však zatím nejsou peníze. Loď má poškozený trup, který je nutné celý vyměnit. Pohání ji elektřina. Jen nákup nových baterií přijde na milión korun.
"Nebránili bychom se tomu, kdyby opravu financoval sponzor. Tomu bychom mohli na oplátku nabídnout i několikaletou plošnou reklamu na lodi," uvedl provozní ředitel. Mír sice zůstává na suchu, podnik jej ale nenechává chátrat. Pracovníci natřeli alespoň dno lodi ochranným nátěrem. Největšími loděmi podniku jsou Veveří, Dallas a Bratislava. Každá z nich může svézt až 280 turistů. K menším patří Praha, Pionýr a Brno. Plavidla převážejí turisty od přístaviště z Brna- Bystrce k hradu Veveří a do nedaleké Veverské Bítýšky.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>