Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Méně trajektů v Dánsku?
 
      Dánsko chce mít most přes moře do Německa do deseti let. Dánský premiér Anders Fogh Rasmussen očekává, že nový obří most přes moře mezi Dánskem a Německem bude vybudován v příštích deseti letech.

 
Příslušné společné usnesení vlád v Kodani a v Berlíně by si Rasmussen přál pokud možno ještě letos, vzhledem k zářijovým parlamentním volbám v Německu je to ale podle něj nejisté.

"Pevné spojení by bylo silným spojením ze Skandinávie do Berlína," řekl dánský premiér v rozhovoru pro dnešní list Der Nordschleswiger. Interview tomuto německojazyčnému listu poskytl právě v den, kdy se v Berlíně setká dánský ministr dopravy Flemming Hansen s německým protějškem Kurtem Bodewigem. Na této schůzce mají projednat výsledky dosud nezveřejněné studie o možných modelech financování výstavby mostu přes průliv Fehmarnbelt. Dvacetikilometrové přemostění moře mezi dánským Rödby a Puttgardenem ve Šlesvicku-Holštýnsku má podle předběžných kalkulací přijít v přepočtu zhruba na 180 miliard Kč. Most je v pořadí třetí součástí dlouhodobého projektu silničního spojení mezi Skandinávií a kontinentální Evropou.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>