Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová je na MS po čtyřech jízdách dvanáctá
 
      Lenka Šmídová se po horším startu do mistrovství světa olympijské třídy Evropa dostala po čtyřech jízdách na dvanácté místo. Po dvou soutěžních dnech vedla australská závodnice Sarah Blancková.

 
V konkurenci 110 jachtařek foukal první den poměrně silný frontální vítr. "Kolem dvaceti uzlů a byl téměř stabilní," popsala Šmídová podmínky, které svědčily těžším závodnicím, mezi které Lenka nepatří. "Měla jsem velké problémy s rychlostí proti větru a v obou rozjížďkách jsem se po velmi dobrém startu propadla na dvacáté až třicáté místo," uvedla Šmídová.

Při jízdě po větru ztrátu snížila, když předjela několik soupeřek. "Náskok první patnáctky se už nedal dohnat. V druhé jízdě jsem navíc dostala spornou leč neodvolatelnou penaltu za nedovolený pohon," komentovala sedmnácté a devatenácté místo. Druhý den regaty vál slabší vítr mezi 6 - 10 uzly s většími změnami a kolísáním. Šmídová měla v třetí a čtvrté rozjížďce rychlý start. "A současně i dobrou rychlost proti větru. V kursech po větru byla opatrná, protože druha penalta by znamenala diskvalifikaci z rozjížďky," řekla Šmídová.

Dvakrát dojela třetí a celkově se posunula na dohled desítky. Výsledky po 4 rozjížďkách: 1. Blancková (Austr.) 4 b., 2. Sundbyová (Nor.) 6, 3. Multalaová (Fin.), ...12. Šmídová (ČR) 23.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>