Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
MČR kajutových plachetnic odstartováno
 
      Dnes, v neděli bylo odstartováno Mistrovství České republiky v námořním jachtingu. Naše redakce se jako jediný z mediálních partnerů ?Poháru Niké?, jak se závod jmenuje účastní na redakčním člunu BWM 670, který k dlouhodobému testu zapůjčil výrobce, firma CZPARTNER.

 
Krátce před polednem se vydaly závodní lodě na povel startéra, Martina Souška, na trasu závodu. Start byl postaven v prostoru před průlivem Pašman ? Ugljan a lodě startovaly proti větru směrem k maríně v Sukošanu. Start ovlivnila přecházející bouřka nad pevninou, a tak závodníci měli větru dost. Ten bohužel nevydržel dlouho, a tak krátce po otočení první bóje lodě zápasily se slábnoucím větrem.

Na první bóji byl první kpt. Korytář, který svůj náskok v Pašmanském průlivu udržel a u Biogradu zvětšil až na půl míle před druhou posádkou kpt. Satrapy. Poté jsme závodní peloton museli dočasně opustit, abychom se přesunuli.

V tuto chvíli je poloha závodních lodí 43.17,460N, 015,53.26E, vlny 3,5-4m, vítr E 3, a schyluje se k bouři, která hrozí před polem u ostrova Vis. Na druhém kontrolním bodě bylo pořadí lodí následující: 19 (kpt. Korytář), 17,16,15. Pořadí na dalších místech v tuto chvíli bohužel neznáme. Závodníky čeká tak jako tak dlouhá noc a zítra se očekává podle předpovědi další slábnutí větru.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>