Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
MČR Laser a Evropa, Nové Mlýny, den druhý
 
      Celý den smažilo závodníkům na hlavy téměř tropické sluníčko a navečer se zopakoval včerejší scénář, když kolem šesté hodiny závodníky vyhnala komise na vodu.

 
Schylovalo se k bouřce a ta slibovala vítr. ZK vedena rezolutním hlasem Poldy rozhodla ihned po jejím přechodu ?Jde se na to?. Takže zatímco my jsme na našem redakčním člunu celkem zbytečně zmokli, závodníci vyjeli až po dešti.
Vítr po startu neustále sílil a druhý zaďák se jel už ve skluzu. Tou dobou foukalo dobrých 10-12m/s. Na startovním poli to také bylo znát. Každá, byť i malá chybička byla tvrdě zaplacena koupelí.
První rozjížďku vyhrála ve třídě Evropa Veronika Fenclová a ve tříde Laser Karel Hrubý.

Druhá rozjížďka byla odstartována do již slábnoucího, ale stále velmi pěkného větru. Evropy startovaly po Laserech a v polovině rozjížďky to vypadalo, že bude problém ji dojet. Jenže tentokrát nenechal vítr závodníky na holičkách. Opět při druhém zaďáku přifouklo a tak byla i druhá dnešní rozjížďka pěkná.
LT Evropa Zdeněk Chlup, LT Laser Jan Čutka.

[Dnes večer mají závodníci ?volno?. Další regatapárty je naplánována až na zítřek. Dýdžej, který včera měl nervy, aby někoho vytáhl na parket už má jasno. Před 11 večerní nikdo nepůjde, ale pak není možné tancechtivé jachtaře z parketu vyhnat. Dokonce ani zatvrzelí příznivci nočního klidu neprosadili večerku v ?rozumnou hodinu? a museli kapitulovat před rozjásaným davem. Nejspíš už teďka shání špunty do uší, protože jak znám Juru, ředitele závodu, tak se vsadím, že se závěrečná párty pěkně protáhne..

Další umístění:

2. rozjížďka Laser

2. místo Michal Bělunek
3. místo Martin trčka

3. rozjížďka Laser

2. místo Hrubý
3. místo Smetana

2. rozjížďka Evropa

2. místo Novotný
3. místo Směšný

3. rozjížďka Evropa

2. místo Fenclová
3. místo Směšný

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>