Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Malina se pokusí na MS vyjet olympijskou účast
 
      Český jachting nemusí na olympijských hrách v Aténách reprezentovat pouze Lenka Šmídová ve třídě Evropa a Michael Maier v kategorii Finn. Přiřadit se k nim se pokusí na mistrovství světa třídy Mistral Tomáš Malina a v kategorii Tornádo posádka Zdeňka a Jiřího Pavlišových.

 
Windsurfařům začne mistrovství světa v pátek v Turecku a ve hře pro olympijské hry je ještě sedm míst. "V současné době jsou šance velmi vysoké," řekl Malina. Loni skončil na MS v Cádizu na 75. místě a olympijská kvóta mu unikla o dvě místa. "Když zajede podobně jako loni, tak má docela velkou šanci," souhlasil Marek Pavlovský, generální sekretář Českého svazu jachtingu. "Umístěním do první půlky startovního pole, tedy účasti ve zlaté skupině, by byla olympiáda téměř jistá. V případě stříbrné skupiny, druhé půlky výsledkové listiny, usiluje o olympiádu třináct států a postupuje jen sedm nejlepších z nich," řekl Malina, který se na MS připravoval v Cádizu a v Aténách.

Katamarany Tornádo, nazývané jachtařskou formulí 1, mají mistrovství světa od pondělí na Mallorce. Stejný úkol jako Pavlišové mají před sebou ještě v květnu v Zadaru kormidelník Tomáš Musil a kosatník Jan Daněk ve třídě 470 a v Turecku Martin Trčka v Laseru.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>