Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva 6..6.2005
 
      Mistrovství ČR ve třídě JOD 35-S. Pellegrino Cup 2005 a třídě ORC pokračovalo druhým dnem.

 
V pondělí 6. června byla v 11.00 hod. v chorvatské Vodici odstartována 2. rozjížďka Mistrovství ČR - regata závodních námořních plachetnic třídy ?Jeanneau One Design 35? a turisticko-regatových lodí! Start byl opět v Murterské části Jaderského moře. Dnes byla kromě této rozjížďky naplánovaná ještě jedna, třetí. Vše bylo závislé na počasí, které se během noci poněkud pokazilo. Naštěstí pokles teploty a malé, i když vytrvalé přeháňky, neznamenaly zrušení rozjížděk, foukal příznivý vítr a MČR tak pokračovalo podle plánu.

Ve druhé rozjížďce JOD 35 se na 1. a 2. místě opakovaly posádky z prvního dne závodů, ve třetí rozjížďce si pořadí vyměnily. Příjemným překvapením bylo 9. místo ve druhé a 8. místo ve třetí rozjížďce pro posádku CZ 9 ? Sea Of Stars (posádka ?hvězd?) na lodi Dubrovník. Tu dnes doplnila herečka Jana Boušková.

Jasným favoritem ?otevřené třídy? se zdá být po dvou dnech posádka SVK 19 ? First Yacht Club Sobrance na lodi Sinergia 40 s dvěma 1. místy v první a třetí rozjížďce a 2. místem v rozjížďce druhé.

Zítra, v úterý 7. června 2005 bude odstartována v 11.00 hod. náročná, specifická rozjížďka - navigační, která potrvá podle odhadu rozhodčí 5 ? 7 hodin. Podle místní meteorologické prognózy se závod pojede za polojasného větrného počasí při teplotách do 24 stupňů Celsia.

Tomáš Matějovský

www.sanpellegrinocup.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>