Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
AVAR CUP 2005
 
      11. srpna - Dovolujeme si Vás srdečně pozvat k aktivní účasti i podívané na závod kajutových plachetnic AVAR CUP 2005, který se koná za přispění Jachetního klubu Černé v Pošumaví na Lipenské přehradě ve dnech 19. ? 21. 8. 2005.

 
Jachting se stále více stává nejen oblíbeným sportem, ale pro mnohé i způsobem rekreace a to je důvod proč závod AVAR CUP je otevřen nejen závodním lodím s profesionální posádkou, ale i neprofesionálním posádkám, jimž se jachting stal obrovským koníčkem a životní vášní. Na start se tak mohou postavit jak profesionální závodní lodě, tak i rodinné jachty podnikatelů, a lodi sestavené doma nadšenými amatéry.
Samotný závod bude tvořen kvalifikačními a finálovými rozjížďkami. Během těchto 2 dnů bude odstartováno až 6 rozjížděk v délce 5 km. Nedílnou součástí závodu rovněž bude oficiální zahájení, slavnostní vyhlášení vítězů a večerní zábava. V celkovém programu se najde místo i pro promítání videozáznamu z jednotlivých rozjížděk a tombola, která je oblíbenou součástí mnohých společenských akcí a jejíž obsah budou z velké míry tvořit Vámi poskytnuté sponzorské dary.

Na loňském 6. ročníku závodu AVAR CUP 2004 se utkalo v rámci závodu 17 lodí a do Černé v Pošumaví se sjeli závodníci téměř z celé České republiky. Lodě byli rozděleny do dvou skupin podle přepočtového koeficientu a závod byl vypsán na pět rozjížděk. Počasí v letošním ročníku závodníkům příliš nepřálo, déšť a proměnlivý vítr o síle do 7 m/s prověřil zkušenosti, ale i nervy jednotlivých posádek, ale i presto byla většina posádek s průběhem závodu spokojena a již teď se jistě těší na příští ročník tohoto klání na Lipně.

Regata AVAR CUP se již zapsala do povědomí jachtařů a příznivců jachtingu a každým novým ročníkem stoupá jeho úroveň a popularita v rámci České republiky. Závody jachet jsou nejen poutavým sportovním kláním, ale v místě konání znamenají rovněž i velkou společenskou událost, která dokáže přilákat veliké množství lidí.

Obrovský podíl na oblíbenosti regaty AVAR CUP u závodníků, odborného publika i široké veřejnosti má do značné míry i vysoká úroveň organizace samotného průběhu závodu, které bychom však nebyli schopni dostát bez laskavého přispění sponzorů.

Přejeme dobrý vítr a přivítáme Vaši osobní účast, ať už ve startovním poli, nebo mezi diváky.

Program:

- pátek 19.8. - registrace závodníků
- sobota 20.8. - slavnostní zahájení, 1. den závodu, společenský večírek
- neděle 21.8. - 2. den závodu, vyhlášení výsledků

AVAR-YACHT
Hl.kancelář / Main office:
areál Veverské Kninice
664 81 Brno-venkov
Czech Republic
Tel. +420 546 428 015
+420 546 427 304
Fax +420 546 428 075
yacht@avaryacht.cz
www.avaryacht.cz

Mgr. Lenka Vašíčková

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>