Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Kornati Cup 2006
 
      18. května - Šestý ročník Kornati Cup, jednoho z největších závodů pořádaných v Chorvatsku, proběhl v prvním květnovém týdnu.

 
Závod, zařazený do Austrian Race Trophy 2006 provázela spolu s přízní počasí a tradičně perfektní organizací především příjemná sportovní atmosféra. Ve startovním poli 103 lodí ani letos nechyběla česká účast.

V rekordně obsazené kategorii se spinakry hodnocené dle ORC handicapu (43 lodí) obhájila posádka lodi Jeanneau Sun Fast 37 z YC Kladno ve složení Petr Vinkl, Libor Záruba, Štefan Podhorec, Petr Kurka, Filip Voskovec, Petr Matuška a hostující polský skipper Michal Korneszcuk loňské druhé místo. V krásném panoramatu jarních Kornat se odjelo celkem pět rozjížděk v jihozápadním větru o síle do 20 uzlů.

Závod byl i velkou společenskou akcí. Každý den byl pro účastníky cca 800 lidí připraven obří stan s rautem a muzikou. Celé startovní pole během závodu, který startuje v murterské marině Hramina, zavítalo postupně do mariny Piškera v samém srdci Kornat a mariny Beograd, aby se opět vrátilo do místa startu. Podrobné informace o průběhu letošního závodu naleznete na www.kornaticup.at

Celkové výsledky v kategorii ORC:

1. Karl Molnar (AUT) Kile ? Beneteau First 36,7
2. Petr Vinkl (CZE) Eleonor ? Jeanneau Sun Fast 37
3. Gregor Seidl (AUT) Artina ? Bavaria 42 Match

Ing. Libor Záruba

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>