Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
David má problémy s bateriemi
 
      24. srpna - Pokračuje však v závodě a to je důležité. Vítr se mezitím vrátil a první závodníky od cíle v Les Sables d´Olonne dělí cca jeden den na moři. To že se se rozfoukalo, hodně zvedlo morálku závodníků což už bylo opravdu hodně potřeba.

 
David Křížek(Atlantik FT) ovšem se svými problémy není rozhodně sám. Bertrand Castelnérac(Alan France) dnes v noci přišel o stěžeň, Andrew Wood(domofosa.com) má problémy se salingem a musí na stěžeň jej opravit, Fabien Sellier(Surfrider Foundation) má problém s GPS a zlomil navíc peň.

První v celkovém pořadí proti očekávání zůstává nadále David Sineau(Bretagne Lapins), následován Isabelle Joschke(Degrémont) a Froncois Salabert(Areas Assurances). V čele sériových lodí se drží Španěl Gérard Marin(Escar l´escala/c.n. llanca), následován Mathieu Girolet(Le Roi du Matelas) a Hervé Piveteau(Jules). Náš David je mezi sériovými loděmi hodnocen na 24. místě. Jeho vzdálenost od cíle je ještě značná, ačkoli se již dostal opět do tempa a blíží se k mysu Finistére. V jeho blízkosti se nalézá cca 15 lodí, takže závod pro Davida ještě zdaleka nekončí. V případě, že půjde vše hladce, může cíle dosáhnout za 2-3 dny. Podle toho jak se dokáže poprat s technickými obtížemi a tak, jak jej známe, věříme tomu, že do cíle ještě dokáže své pořadí řádně vylepšit.

minitransat

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>