Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Vítězství české posádky na 1. závodě SE poháru LT Cadet
 
      11. dubna - O prvním dubnovém víkendu byl zahájen jachtařský středoevropský pohár CECC 2008 v lodní třídě Cadet, hostitelem prvního závodu této série bylo německé Warnemünde.

 
Vítězství po šesti rozjížďkách v konkurenci 36 lodí získala česká posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová z Yachtklubu Toušeň. 2. místo v kategorii dívek a celkově páté místo si odvezla neratovická posádka Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová.










České posádky lodní třídy Cadet (dvouposádkové plachetnice juniorské lodní třídy) slavily úspěch v prvním závodě Středoevropského poháru CECC 2008, který o uplynulém víkendu proběhl v německém Warnemünde. 5. a 6. dubna se po šesti rozjížďkách stala celkovým vítězem posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová z Jachtklubu Toušeň, což je v konkurenci 36 lodí z Německa, Polska a České republiky velikým úspěchem. Ve velké konkurenci se výborně prosadila i dívčí posádka Johana Kořanová a Sára Tkadlecová z YC Neratovice, která ve své kategorii obsadila druhé místo a celkově pak pátou pozici.










Dne 5. 4. 2008 začal tradiční Středoevropský pohár lodní třídy Cadet CECC 2008 v německém Warnemünde. Startovalo 36 lodí z Polska, Německa a České republiky. První den byly podmínky pro jachtaře tvrdé, ale stabilní. Pršelo, teplota moře byla 6o C a teplota vzduchu 5 - 7o C, vítr mezi 5 - 7m/s. Druhý den bylo slunečno a dobré větrné podmínky okolo 6 m/s. Moře bylo rozvlněné a tak vyžadovalo zkušenosti s vedením lodí. České posádky se v tvrdé konkurenci výborně prosadily. Celkovým vítězem se stala posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová, což je v této konkurenci veliký úspěch. Ostatní české posádky se nenechali zahanbit a následovaly v pořadí 5. místo Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová z YC Neratovice, 8. místo Adéla Čuláková a Vít Jebavý ze stejného klubu. Ani další začínající posádky se v závodním poli neztratily.










Série závodů Středoevropského poháru CECC 2008 bude pokračovat závody v Polsku, Maďarsku a v České republice, kde se na Lipně 30. 6. 2008 uskuteční poslední závod a celkové vyhlášení poháru.








Dodatečné informace:
Posádku lodní třídy Cadet tvoří dva závodníci ve věku do 17 let ? kormidelník a kosatník. Loď je dlouhá 3,22 m a váží 54 kg.

Více foto na : http://cadetclass.cz

Jitka Tkadlecová, foto Boris Živný

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>