Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
BOHEMIA EXPRESS znovu na své štaci ?
 
      27. května - Ve dnech 15.-18.5.08 se v Italském městečku Marina di Ravenna konala pohárová regata Trofeo Rosetti. Pořádajícím klubem této tradiční regaty byl jacht klub Circolo Velico Ravennate.

 
Do závodu se přihlásilo celkem 24 lodí ze 3 států: Itálie, Velké Británie a České Republiky. Lodě byly dle délky rozděleny do dvou kategorií. Český tým s lodí Grand Soleil 42 Race ?BOHEMIA EXPRESS? startoval ve skupině větších lodí, která čítala 14 posádek.Závod byl vypsán na 5 rozjížděk po 2 kolech.






Povětrnostní podmínky na východním pobřeží Itálie v tomto termínu jachtařům přály. Foukal stálý východní vítr se sílící tendencí, síla větru dosahovala od 17 do 27 uzlů! Česká loď po čtyřech vyhraných rozjížďkách získala prvenství nejen ve své skupině, ale i v celkovém pořadí. Zeptali jsme se kapitána Richarda Vojty, jak si tohoto úspěchu cení: ?Závod byl díky silnému větru a vysokým vlnám velmi náročný, v těchto podmínkách většina pořadatelů ani nestartuje, ničí se materiál o čemž svědčí naše dva roztrhané spinakry? Zjistil jsem, že jsme vůbec první češi, kteří zvítězili v námořní regatě na domácí půdě takové jachtařské velmoci, jako je Itálie. S našim výsledkem jsem velmi spokojen!?

Posádka BOHEMIA EXPRES :
Richard Vojta, Jan Hirnšal, Ivo Holý, Jiří Fetterle, Igor Štěrba, Andre Mirsky, Alexandre Tinoco, Mauricio Baptista, Diogo Cayola, Frederico Serveira.

Konečné výsledky regaty Trofeo Rosetti :

Skupina A


Celkové pořadí:


Odkaz na pořádají yacht klub: www.cvr.ra.it

Text: Jiří Fetterle

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>