Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Martinická regata v Karibiku
 
      3. září - Karibik - Tak jako každý rok se ve dnech 27.7. až 3.8.2008 konala v Karibiku tradiční Martinická regata místních gomier plachetnic. Jedná se o místní národní sport a tak není divu, že tato regata má velikou oblibu nejen místních obyvatel.

 
Závod trvá týden a cílem závodu je objet francouzský ostrov Martinik se sedmi zastávkami v různých zátokách. Start byl tentokrát u městečka Trinite, odkud se plulo do St.Pierre, hlavního města Fort de France, Les Anses-ď Arlets, Le Diamant, Ste. Anne, Le Francois a cíl byl opět v Trinite. Z každého místa se následující den pokračovalo na další destinaci, kde již hodiny před vjezdem do cíle čekali diváci s rádii v rukou , poslouchající přímý přenos ze závodu.












Regaty se letos zůčastnilo 18 jol, z nichž každá byla během závodu doprovázena svou týmovou motorovou lodí, která vezla několik náhradních oplachtění, pro případ nutné výměny plachet, což je podle pravidel závodu povolené.










Vzhledem k velké oblíbenosti tohoto závodu má každá rozjížďka tisíce diváků nejen na březích, ale hlavně z lodí. Těchto lodí jsou na moři stovky a všechny v těsné blízkosti pronásledují závodní lodě a samozřejmě všichni fandí.






















Text a foto: Zuzana Vitoňová

www.caribbeanholiday.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>