Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Zlatá medaile pro Johanu Kořanovou a Sáru Tkadlecovou
 
      Praha 15. června - VÍTĚZSTVÍ ČESKÉ DÍVČÍ POSÁDKY V ZÁVODĚ STŘEDOEVROPSKÉHO POHÁRU LODNÍ TŘÍDY CADET V NĚMECKU

 
Druhý závod série regat jachtařského středoevropského poháru CECC 2009 v lodní třídě Cadet proběhl o uplynulém víkendu na německém umělém jezeře Geierswalder See.

Celkové vítězství i zlatou medaili v kategorii dívky získala česká posádka Johana Kořanová a Sára Tkadlecová v konkurenci lodí z Německa, Polska, Maďarska a České republiky.

Historicky první celkové vítězství v regatě, která patří do série závodů Středoevropského poháru lodní třídy Cadet (CECC 2009), o uplynulém víkendu vybojovala česká dívčí posádka Johana Kořanová (YC Neratovice, kormidelnice, 16 let) a Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň, kosatnice, 9 let). Této posádce zároveň patří vítězství v kategorii dívky. Celkově druhé místo si z Německa odvezla polská posádka Max Zakowski a Sonia Dubielak a třetí místo získala maďarská loď s posádkou ve složení Áron Bagyó a Lukács Polgár.

Druhý závod CECC 2009 se ve dnech 13. ? 14. června konal na německém umělém jezeře Geierswalder See, které před nedávnem vzniklo zatopením povrchového dolu.

Celkem 42 závodních lodí lodní třídy Cadet během dvou dnů odjelo pět rozjížděk. Především tři sobotní rozjížďky byly technicky velmi náročné, protože vítr dosahoval rychlosti od 8 do 14 m/s, v poryvech až 15,5 m/s. Česká posádka Johana Kořanová a Sára Tkadlecová nedala v sobotu svým soupeřům šanci a zapsala si vítězství ze všech rozjížděk. Z nedělních rozjížděk, kdy byl vítr mnohem mírnější, si připsala páté místo.

Velmi dobře se dařilo i dalším českým posádkám. Celkové sedmé místo vybojovala posádka Michal Kliment a Veronika Živná (YC Neratovice), na deváté místo dosáhla posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová (Jachtklub Toušeň) a celkově desáté místo náleželo dalším mladým jachtařkám z YC Neratovice ? Adéla Čuláková a Adriana Ambrosová.

Umístění českých posádek v první desítce celkového pořadí, druhý závodu CECC 2009, Geierswalder See, Německo:
1. místo Johana Kořanová a Sára Tkadlecová (YC Neratovice)
7. místo Michal Kliment a Veronika Živná (YC Neratovice)
9. místo Jiří Parůžek a Kateřina Hálová (Jachtklub Toušeň)
10. místo Adéla Čuláková a Adriana Ambrozová (YC Neratovice)

Série závodů Středoevropského poháru CECC 2009 bude pokračovat 19. ? 21. června regatou na maďarském Balatonu a 28. června ? 1. července v České republice na Lipně, Jachetní klub Černá v Pošumaví, kde se uskuteční poslední závod a celkové vyhlášení poháru.

Jitka Tkadlecová

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>