Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Cadeti na Lipně
 
      V pondělí, 29.6.2009 ve 13:00 skončil slavnostním vyhlášením vítězů další závod série Poháru České Republiky v lodní třídě Cadet pro rok 2009 (Cad-4P),

 
závod "Král Šumavy" ve dnech 27.-29.6. 2009 pořádaný Jachetním klubem Černá v Pošumaví.

















První místo obsadila posádka lodi CZE 9649 Veronika Živná (C) a Michal Kliment (H), na druhé příčce se umístila posádka lodi CZE 9470 s kosatnicí Sárou Tkadlecovou a kormidelnicí Johanou Kořanovou a třetí místo na stupni vítězů patřilo posádce lodi CZE 9640 Kateřina Hálová (C) a Jiří Parůžek (H). 4 pěkné rozjížďky se odjely včera ve větru 4-6 m/s s jednou škrtačkou, ostatní dny se pro nepřízeň počasí (slabý vítr) nezávodilo. Závod řídil osvědčený hlavní rozhodčí Mgr. Martin Soušek. V závodě se potkávaly 4 lodní třídy, kromě Cadetů ještě Létající Holanďani, Firebally a 420-ky.

Cadeti na Lipně zůstávají do svého 4-denního Mistrovství republiky, které začíná na stejném místě již v pátek 3. července. Čas mezi závody využijí jak k odpočinku, tak k výletům po okolí jezera a po celé Šumavě a v neposlední řadě i k tréninku před vrcholným tuzemským závodem celé sezóny. Fotogalerii ze závodu najdete na serveru http://cadetclass.cz .

Boris Živný

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>