Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
VÝBĚROVÉ SOUSTŘEDĚNÍ CERE NA LIPNĚ
 
      Ve dnech 26. ? 30. října 2001 proběhlo na Lipenské přehradní nádrži výběrové soustředění mladých jachtařů lodních tříd Laser, Evropa, 420, Optimist, Mistral a RAC. Ubytování a strava byla zajištěna v hotelu Jestřábí.

 
Dobré zázemí tak umožnilo kvalitní trénink i v takto pozdní době. Akce byla zaměřena na výběr nových talentů do Sportovního centra mládeže při Yacht klubu CERE , na sezónu 2002. O 58 mladých závodníků pečoval manager SCM Karel Luksch. Hlavním coachem byl trenér SCM David Křížek a v jeho práci mu asistovali - Václav Novotný (Evropa), Michal Hrubý (Laser), Zdeněk Kacálek a Richard Preibisch (420) a Petr Kučera (Mistral). Cílem trenérů bylo testování závodníků na různých úsecích tratě. Každý závodník měl svůj dotazník, kde se určovala jeho technika jízdy, taktika, akcelerace, znalost pravidel?. Na závěr bylo odstartováno několik cvičných rozjížděk. Tak vzniklo hodnocení závodníků, které upřednostňuje jejich snahu a píli během tréninku., ale zároveň započítává jejich celoroční výsledky v pohárových závodech a na mistrovství ČR.


Po náročných testech na vodě následoval ještě kondiční trénink na kolech, kolečkových bruslích či nohejbal. Závodníci tak měli pestrý program. Svojí účastí přispěl i ředitel letošního Mistrovství světa v Team Racingu, Jan Krejčiřík, který v krátké leč poutavé besedě, přiblížil mladým závodníkům, tento druh moderního týmového jachtingu. Dále pomáhali - Karel Bauer, František Bauer a Zdeněk Vejšický. Všem patří jistě velké poděkování za krásné jachtařské dny na podzimním Lipně. Další plánovanou akcí Sportovního centra mládeže budou fyzické testy ve Sport centru Nymburk 23.-25. listopadu 2001.

YC CERE, David Křížek

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>