Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová se podruhé v řadě stala jachtařkou roku
 
      Lenka Šmídová se podruhé v řadě stala suverénní vítězkou ankety Českého svazu jachtinku 'Jachtař roku 2001'. Zatímco v předchozím ročníku soutěže vyneslo závodnici třídy Evropa úspěch sedmé místo na olympiádě v Sydney,

 
tentokrát domácí soky trumfla bronzovou medailí z mistrovství světa v Portugalsku a celkovým vítězstvím v seriálu závodů Eurolymp.
Druhé místo obsadil Michael Maier, startující ve třídě Finn. Také on si v loňské sezóně připsal vítězství v Eurolympu a ve své třídě vyhrál mistrovství republiky. Jako třetí se v anketě umístil Michal Hrubý, další závodník na Finnu. V kategorii Posádka roku 2001 zvítězili závodníci neolympijské třídy Fireball Tomáš Musil a Milan Koláček díky třetímu místu na mistrovství světa a zisku domácího titulu. Druzí skončili Roman Roček a John Thorman čtvrtým místem na ME stejné lodní třídy. Třetí posádkou se stal Rodop team. Výsledky: Jachtař roku 2001: 1. Šmídová (tř. Evropa) 154 b., 2. Maier 84, 3. Hrubý (oba tř. Finn) 20. Posádka roku 2001: 1. Musil, Koláček 109, 2. Roček, Thorman (všichni tř. Fireball) 48, 3. Rodop team (Musil, Landkammerová, Neumann, Křížek, Kozelský, Kozelská) 34.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>